Announcement

Collapse
No announcement yet.

.. YN460 Flash ..

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • .. YN460 Flash ..

    saya ada soalan pasal flash YN460..
    saya cadang nk beli flash ni utk wat back up jer...saya dh ada sb-600...

    1) adakah berbaloi saya beli flash ini..??
    2) mungkinkah akan berlaku masalah kepada kamera / flash tersebut..??
    3) agak2 la berapa lama jangka hayat flash ni kalo diguna dengan spenuhnya / secara kerap..??

    saya harap kpd kawan2 yang ada pengalaman guna flash ni dapat membantu saya...
    terima kasih...

  • #2
    Re: .. YN460 Flash ..

    using it it for 6 months, so far so good. built quality also good. you can't go wrong buying this flash. extremely cheap, it is worth the money. but, the only i think, the GN number is not 33 as stated
    http://fakhrulamin.com/

    Comment


    • #3
      Re: .. YN460 Flash ..

      kalau tak silap, boleh guna phottix wireless trigger betul ke?
      D800+D7000+SB700+70-200+85f1.4+24f1.4

      Comment


      • #4
        Re: .. YN460 Flash ..

        can use radio trigger.confirmed.
        flickr: zoolkareem | http://zoolkareem.tumblr.com

        Comment


        • #5
          Re: .. YN460 Flash ..

          thanks all for the info...extremely cheap flash..thats why i wanna buy it..hehe..

          Comment


          • #6
            Re: .. YN460 Flash ..

            I just ordered mine.waiting for arrival.

            Comment


            • #7
              Re: .. YN460 Flash ..

              Saya dah 4 bulan pakai flash ni bersama trigger. Puas hati, padan dengan harga.Beli kat moresale.comTiada masalah cuma kena pakai manual kerana tiada ttl.
              contoh foto yg diambil dgn menggunakan flash ini bersama trigger.

              Uploaded with ImageShack.us

              Uploaded with ImageShack.us

              Comment


              • #8
                Re: .. YN460 Flash ..

                going to use this flash with 2 receiver later, test it with my fren already.. yea... worth it

                Comment


                • #9
                  Re: .. YN460 Flash ..

                  halo,

                  saya nak tanya, kalau guna flash nie as built-in flash ok ker or flash nie just compatible untuk slave flash jer.... sory if i'm asking wrong question...

                  i'm interested in buying this flash for my d3000

                  Comment

                  Working...
                  X