Announcement

Collapse
No announcement yet.

resepsi syah & hafizah

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • resepsi syah & hafizah

    minta pendapat dan idea. komen2 yang membina amat dialu-alukan

    1Name:  6c500d47e69ddaf55a52e3279f4a7548.jpg
Views: 1
Size:  109.2 KB
    2Name:  3145d423630dc5d70cf1d6783350c730.jpg
Views: 1
Size:  132.7 KB
    3Name:  9017be11a730bdecd891701cc15ddd47.jpg
Views: 1
Size:  96.7 KB
    4Name:  d0e30c5a2791664bc2dd05486248bb9b.jpg
Views: 1
Size:  93.5 KB
    5Name:  ee7b7b2835d1cece33c81a6b53fbba13.jpg
Views: 1
Size:  90.3 KB
    6Name:  1ed8a8e48aa19bfaf68a1e96ea921864.jpg
Views: 1
Size:  96.3 KB
    7Name:  0e917411629efb0c4766949fcd2c187c.jpg
Views: 1
Size:  100.8 KB
    8Name:  4b2ba14632f88faf6c875e034d30c47a.jpg
Views: 1
Size:  150.8 KB
    9Name:  6d91824953c3f9f2095d1e253592000b.jpg
Views: 1
Size:  73.0 KB

  • #2
    Re: resepsi syah & hafizah

    Its a nice series but then there are many areas to be improved.

    One important item is the interaction between the photographer and the clients. Its rather off. As if you are shooting this set as the second photographer instead of the main photographer.
    Saya Ipoh Mali...jom pergi tengok jetfynn.com

    Comment


    • #3
      Re: resepsi syah & hafizah

      Got to agree with jetfynn. The photos came across as someone "stealing" shots.
      Most of these shots are the usual shots of weddings, pretty mundane type shots. Do some thing different, think outside the box.
      It is ok to take those pictures as probably the wedding couple wants to document their flower bouquet, shoes and rings shots.
      Here in the wedding section and all the other forums, I get bored looking at those shots. I want to see wedding couples and their happiness and what set this photographer apart from the average wedding photographer.

      Comment


      • #4
        Re: resepsi syah & hafizah

        saya sebagai 2nd photographer (unofficial) dan ini adalah job first saya. banyak lagi yang saya boleh perbaiki. terima kasih atas komen2 yang diberi. tapi saya agak geram sebab x dapat banyak shot eye contact dengan pengantin huhuu...

        Comment


        • #5
          Re: resepsi syah & hafizah

          Macam ada yang tak kena dengan semua shot2 ni.....

          Comment


          • #6
            Re: resepsi syah & hafizah

            keep it up, bro...

            Comment


            • #7
              Re: resepsi syah & hafizah

              Originally posted by majimbo View Post
              saya sebagai 2nd photographer (unofficial) dan ini adalah job first saya. banyak lagi yang saya boleh perbaiki. terima kasih atas komen2 yang diberi. tapi saya agak geram sebab x dapat banyak shot eye contact dengan pengantin huhuu...
              aha, perasan juga sebab hampir semua gambar diambil tanpa eye-contact dari subjek.."job" tu kiranya diorang ada upah bro jugak ke as 2nd photographer? kalau ye mungkin lain kali boleh bagi isyarat utk ambil perhatian subjek sebelum shoot?

              Comment


              • #8
                Re: resepsi syah & hafizah

                Originally posted by anakrantau View Post
                aha, perasan juga sebab hampir semua gambar diambil tanpa eye-contact dari subjek.."job" tu kiranya diorang ada upah bro jugak ke as 2nd photographer? kalau ye mungkin lain kali boleh bagi isyarat utk ambil perhatian subjek sebelum shoot?
                yeah.... agreed... give time to OP to shoot and then i'm sure OP will give you chance to shoot... cheerss

                Comment


                • #9
                  Re: resepsi syah & hafizah

                  Probably the eye contact missing. great moments captured though.

                  Comment


                  • #10
                    Re: resepsi syah & hafizah

                    nak kasi tip...kalau nak jadi unoffcial 2nd photog (yang nak belajar)..kena buat baik dengan OP...cakap kat dia orang awak nak belajar...bagi dia orang shot dulu lepas tu minta kebenaran untuk shot...(kalau saya tidak jadi masalah bagi photog yang nak belajar...kerna saya akan bagi laluan untuk mereka... ASAL JANGAN TEROVER PULA..."be friendly to them they will be friendly to you too")...

                    Comment


                    • #11
                      Re: resepsi syah & hafizah

                      thump up..boleh belajar lagi, kalau boleh belajar dengan otai pro coz banyak bende boleh belajar..ni pengalaman sy pernah dapat

                      Comment


                      • #12
                        Re: resepsi syah & hafizah

                        cute expression indeed somehow need to be carefull with the subject positioning. great job!

                        Comment


                        • #13
                          Re: resepsi syah & hafizah

                          best

                          Comment


                          • #14
                            Re: resepsi syah & hafizah

                            nice shoot

                            Comment

                            Working...
                            X